Pod sloganom “For the Love of Wine”, porečka svibanjska manifestacija od 4. do 11. svibnja, Porečanima i njihovim gostima pružila je užitak u odličnom glazbenom programu i posebnoj vinskoj i gastronomskoj ponudi najboljih porečkih restorana i barova kroz četiri specifična programa – Wine & Gourmet, Wine & Bar i Wine & Music.

Posebno kreirane menije u kojima je svaki slijed popraćen vrhunskim vinom u sklopu Wine & Gourmet programa nudili su kulinarski timovi iz restorana Spinnaker, Sv. Nikola, Divino, L’insolito, Fora le porte, Peterokutna kula, Niki’s i Gourmet. Nositelji Wine & Bar programa bili su brojni porečki barovi (Parentino Wine Bar, General Lounge, Legend of M, Wine Corner, Terra Magica, Epoca, Soggiorno Caffe Bar i C’est la Vie), dok je  klub Saint & Sinner na porečkoj rivi unutar Wine & Party pripremio vrhunsku zabavu uz resident DJ-e.

Vrhunac manifestacije održan je u posebno postavljenoj vinoteci na porečkoj rivi pod nazivom Wine & Music, koji se – uz hranu za tijelo – pobrinuo i za „hranu za dušu“ te u Poreč doveo odlične glazbenike. Publiku su tako iznova osvojile četiri sjajna vokala  iz Novoga Sada – uvijek rado viđene i slušane The Frajle. Mjesto više tražilo se i za koncert zabavnog Detoura, baš kao i za nastupe  Zucchero Tribute Banda i SoulFingersa posljednjeg dana festivala. Vinoteka je okupila i 12 vrhunskih istarskih vinara Vina Laguna, Tomaz, Pilato, Franković, Franc Arman, Damjanić, Geržinić, Ritoša, Peršurić Misal, Deklić, Marijan Arman i Cossetto) koji su po promotivnim cijenama nudili najbolja vina iz vlastitog asortimana, ali i predstavila bogatu gastro ponudu u stilu street fooda.

Posjetitelji festivala i ove su se godine mogli iskušati sreću sudjelovanjem u Vinskoj putovnici. Prva nagrada je bila 12 magnuma istarskih vinara, druga vikend za dvije osobe u Valamar Collection Imperial Hotelu na Rabu, a treća večera od pet sljedova za dvije osobe u restoranu Peterokutna kula.

Wine Nights manifestaciju organizira vodeća turistička kompanija Valamar Riviera, uz potporu Grada Poreča i Turističke zajednice Grada Poreča  u suradnji s brojnim vinarima, ugostiteljima i sponzorima.

Gastro užitak

U porečkom restoranu Spinnaker, 10. svibnja u sklopu manifestacije Wine Nights održano je novo izdanje gourmet večere Spinnaker Gourmet Stage, i to s potpisom zagrebačkog restorana Noel, ovogodišnjeg dobitnika Michelinove zvjezdice te predvodnika hrvatske gastronomske scene.

Gosti restorana te su večeri uživali u večeri od pet sljedova s naglaskom na lokalne i eko namirnice koje je za njih odabrao i pripremao chef Goran Kočiš uz pomoć Spinnaker tima. Za desert se pobrinula Spinnakerova Ana Tikulin, dok je najbolja vina za goste probrao Noelov glavni sommelier Ivan Jug, aktualni prvak Hrvatske u sommelierstvu