Treće izdanje manifestacije Wine Nights od 5. do 12. svibnja Poreč je ponovno pretvorilo u nezaobilaznu destinaciju za sve ljubitelje vrhunskih istarskih vina, lokalnih delicija i jedinstvene gourmet ponude te odlične zabave uz atraktivne glazbene izvođače.

Pod jedinstvenim brendom Wine Nights osmišljene su i specifične ponude Wine & Bar, Wine & Gourmet, Wine & Party i Wine & Music.

U sklopu Wine & Bara vodeći porečki barovi General Lounge, Parentino Wine Bar, Legend of M i Wine Corner osigurali su bogatu ponudu istarskih vina tijekom brojnih degustacija i promocija, dok se klub Saint & Sinner pobrinuo za zabavan i atraktivan zabavni program s biranim istarskim vinima u programu Wine & Party.

Najpopularniji porečki restorani (Spinnaker, Sv. Nikola, Divino, L’Insolito, Fora Le Porte i Peterokutna kula) u sklopu Wine & Gourmeta nudili su posebno osmišljene jelovnike s prepoznatljivim istarskim delicijama i vinima poznatih istarskih vinara. Posebno je atraktivan bio program Wine & Fine Dine @ Spinnaker u kojemu je autorska jela pripremao chef Rudolf Štefan iz poznate Konobe Pelegrini, dobitnice Michelinove zvjezdice.

Središnje je događanje, kao i lani, bilo u šatoru prekrasno uređenog interijera na porečkoj rivi i u njemu se u sklopu programa Wine & Music uživalo u nastupima uživo Nine Badrić, Marka Tolje i Massima Savića, dok su publiku za nastupe zvijezda zagrijavali DJ Dejvid, Part Time Band s tribute to R&B programom te The A! live bend. Osim u odličnoj glazbi, u šatoru se uživalo i u odličnim vinima deset renomiranih istarskih vinara, među kojima su Pilato, Franković, Franc Arman, Damjanić, Geržinić, Ritoša, Tomaz, Vina Laguna, Peršurić Misal i Deklić.

Posjetitelji su i ove godine sudjelovali u vinskom kvizu te nagradnoj igri, tzv. vinskoj putovnici u kojoj su skupljali pečate za konzumaciju hrane i pića, a sretni su dobitnici osvojili odlične nagrade od paketa 10 vinskih magnuma, vikend noćenja u Valamar Lacroma hotelu u Dubrovniku do večera u poznatim lokalnim restoranima. Dobitnička situacija za sve!