U razdoblju između 24. lipnja i 8. srpnja ove godine više od deset tisuća mladih maturanata iz Austrije i Njemačke sudjelovalo je na studentskom putovanju u Valamarove hotele i ljetovališta na poluotoku Lanterna.

Na poluotoku, koji se prostire na više od deset tisuća kvadratnih metara, mladi su se zabavljali, odmarali i uživali u sjajnoj ponudi visokokvalitetne hrane i pića, kao i raznovrsnom programu koji je ispunio sve njihove snove. Jedrenje, šou pod nazivom Red Bull X-Fighters, natjecanja na toboganima, igre na plaži, tajne zabave, posjet natjecanju Beach Volleyball Major Series u Poreču, vožnje na skuterima, paintball, laser tag ili izleti na brodovima za zabave samo su djelić svega što su studenti mogli iskusiti tijekom boravka na Lanterni. Zahvaljujući trima velikim pozornicama te golemom noćnom parku, putovanje je više podsjećalo na glazbeni festival, s nastupima umjetnika kao što su talijanski DJ dvojac VINAI, Will Sparks ili Rene Rodrigezz.

Ovogodišnji X-Jam postavio je nove standarde. Zahvaljujući ulaganjima i inovacijama proteklih godina, DocLX je 2017. godine ostvario rekordne rezultate,“ istaknuo je Alexander Knechtsberger, direktor i osnivač kompanije DocLX Travel Events GmbH. Zbog iznimno velikog interesa za X-Jam, predrezervacije za iduću godinu već su otvorene!

„U ovom iznimno zahtjevnom projektu stavljanja cijelog poluotoka u uslugu samo jednom partneru sudjelovala je cijela kompanija od korporativnih službi do operacija. Bez zajedničkog angažmana cijele kompanije, od Istre do Dubrovnika, ne bismo bili u mogućnosti odraditi tako zahtjevno događanje koje je pokazalo svu snagu i veličinu Valamar Riviere. Susretali smo se s nizom izazova koje smo ipak zajednički uspješno rješavali. Velika potražnja pića u svim ugostiteljskim objektima zahtijevala je ubrzavanje organizacije i isporuke, a pri smjeni gostiju naše je domaćinstvo u jednom danu očistilo svih 5200 kreveta“, istaknuo je Rikard Antičević, direktor regije Lanterna.

„Manifestacija kao što je X-JAM postavlja pred djelatnike Valamara sasvim nove izazove i to se pokazalo već nakon prve vrlo uspješno odrađene godine. Festival se pripremao tijekom boravka redovnih gostiju na poluotoku. Najzahtjevnije je bilo pripremiti takav koncept dok u isto vrijeme imamo redovne goste, a održavanje iste razine kvalitete usluge redovnim je gostima nešto za što kolegama u operacijama treba puno zahvaliti. Također moramo pohvaliti kolege iz odjela rezervacija i prodaje, u najmanju ruku zbog 5000 rezervacija napravljenih za samo dva radna dana, odnosno 10 000 rezervacija u 10 dana, što je više čudo nego realnost“, dodao je David Manojlović, voditelj odjela grupne i MICE prodaje.

X-Jam u brojkama:

  • projekt planiran tri godine
  • ugošćeno 10 200 maturanata
  • radilo ukupno 515 zaposlenika
  • cjelokupni kapacitet: 5200 kreveta
  • kompletna usluga punoga pansiona i ponuda hrane na nekoliko punktova radili su 24 sata dnevno tijekom svih 14 dana.