Novi tematski dan već je oduševio mališane koji su se spremali za „napad izvanzemaljaca“, a najsretniji su bili kada su uhvatili „izvanzemaljku Petru“

Ove je godine ekipa iz Maro cluba osmislila novi „svemirski“ tematski dan Space day, koji započinje astronautskim treningom tijekom kojega se vježba hod po Mjesecu (moon walk), snalaženje u uvjetima bez gravitacije (zero gravity area) i sličnim pojavama koje bi djecu mogle „pripremiti za napad izvanzemaljaca“.

Uz maske i male kopije svemirskih brodova, potraga za izvanzemaljcima još je uspješnija. Dok trčkaraju oko otoka podijeljeni u dvije skupine, djeca se u klubu iskreno zabave, a posebno kada trijumfalno uhvate našu „izvanzemaljku Petru“.

No nije Space day tek „lov na izvanzemaljce“ jer su mogli sudjelovati čak i u programiranju robota i njihovoj borbi u areni.

Poslijepodne je rezervirano za izradu i utrku letećih tanjura (rocket race challenge), što je zapravo svojevrsni dvoboj astronauta i izvanzemaljaca.

Kauboji i Indijanci

Jednom tjedno posjetimo Divlji zapad i uživimo se i u ulogu kauboja i Indijanaca: Western day je apsolutni hit i ove godine.

Neke smo kostimenaručili preko naše nabave, ali veći se dio izrađuje od kartona, papira, čaša, plastičnih tanjura, slamki i svega što možemo uzeti u hotelu ili iz reciklažnoga dvorišta.

Prošle je godine primjerice naša Eli osmislila uspješan dječji show Jungle beats, novi dječji show Sea adventure ponosno je osmislio Tomo, dok je Space day nastao „brainstormingom“ cjelokupne ekipe iz Maro cluba.