Društvo Naša djeca Poreč već šest godina organizira dječji ljetni kamp Zabavna ljetna baza.

Djeca svaki dan uživaju u moru, uče uz igru, zabavljaju se, stječu nove prijatelje, provode ljeto među vršnjacima u atmosferi prijateljstva i kreativne energije. Svako ljeto kroz Bazu prođe između 250 i 300 djece, podijeljenih u tri dobne skupine od kojih svaka ima stručnog voditelja, asistenta i volontere. U Zabavnoj ljetnoj bazi sve češće su i djeca koja žive izvan Hrvatske pa je kamp DND-a izvrsno mjesto za socijaliziranje i učenje hrvatskog jezika. Ove su godine u sve četiri smjene u kampu uživala i djeca kojoj treba dodatna pažnja i skrb.

Zahvaljujući Valamaru toj smo djeci mogli osigurati po jednu osobu kojoj je dijete s posebnim potrebama bilo jedina briga. Vidjeti kako tijekom 12 dana dijete napreduje u kontaktu s drugom djecom, kako se opušta u atmosferi kampa, kako ulazi u more bez straha i kako pomiče vlastite granice pokušavajući raditi sve što rade i druga djeca – to je najveća nagrada onima koji se trude učiniti okolinu osjetljivom za djecu kojoj treba dodatna briga i pomoć. Valamar je pomogao DND-u Poreč da ovoga ljeta usreći više od jednoga djeteta s posebnim potrebama“, ispričala nam je Snježana Matejčić.

Inače, naš hotel Valamar Zagreb već niz godina priprema topli obrok za svu djecu iz kampa, djeca se kupaju na plaži ispod hotela Pical, koriste se igračkama u parku, a ove su godine odlazila i na izlete na otok Sveti Nikola.

Društvo Naša djeca Poreč lani je proslavilo 20 godina postojanja utemeljenog na volonterskom doprinosu. Cilj DND-a je promocija i zaštita dječjih prava, Društvo organizira različite edukativne i zabavne radionice za djecu, poučava ih njihovim pravima, a sve na temeljima UN-ove Konvencije o pravima djeteta. DND Poreč je dio velike obitelji hrvatskih DND-a u Savezu društava Naša djeca.