Rabac je 18. svibnja bio domaćim tradicionalne 14. Regate Labinska Republika. Vremenski uvjeti su bili izuzetno teški. Trinaest posada iz Austrije i Hrvatske pratila je tijekom regate česta promjena vjetra, pljuskovi i razdoblja bonace. Posade su odjedrile jedan navigacijski plov na ruti od Rapca do Plomina i Sv. Marine. 

Najbrža je bila  posada austrijske Hidra54 pod vodstvom kormilara Goesta Pongratza, koja je ujedno bila i pobjednica u klasi Maxi. Odmah iza nje, u cilj su ušle posade Follow me kormilara Gorana Ivankovića, ujedno pobjednici u klasi Charlie te posada jedrilice Canarino Furioso 2 kormilara Borisa Radolovića. U klasi Zero slavila je posada Elina kormilara Adreia Ozerova, u klasi Bravo posada Reggae kormilara Mateja Beribaka, a u klasi Foxtrot jedrilica Aleksandra kormilara Aleksandra Šlostara. Posade JK Kvarner slavile su u dvije klase i to u klasi Delta, posada Carli kormilara Paola Toffettija te u klasi Golf posada Alba 2 kormilara Leona Kalca.

Regatu je popratio bogat sportsko-zabavni program na rabačkoj rivi koji je započeo u poslijepodnevnim satima programom Labin Zdravi Grad, nastavio se nastupima zumba plesnih studija Move Me i Il Movimento i zaključio koncertom grupe Jailbreak Guns n’ Roses Real tribute banda. Regatu Labinska republika, pod pokroviteljstvom Grada Labina i Turističke zajednice Labin, sponzorstva Stanić d.o.o. i Valamara, organizirao je Jedriličarski klub Kvarner.