„Tražim svoju priliku – poslovi i karijere u turizmu“ naziv je programa u organizaciji zaklade Znanje na djelu i uz podršku Valamar Riviere u kojemu je sudjelovalo 45 učenika turističko-ugostiteljskih škola iz Požege, Nove Gradiške i Osijeka s ciljem profesionalne i radne orijentacije mladih za poslove u turizmu.

U hotelu Valamar Diamant u Poreču učenici su slušali predavanja voditeljice razvoja ljudskih potencijala Nevene Tolanov, koja im je predstavila bogat katalog radnih mjesta i zanimanja u Valamar Rivieri i prilike za razvoj karijere u turizmu. Nakon predavanja učenici su sudjelovali u radionici „Tražim svoju priliku“, na kojoj se govorilo o percepciji zanimanja, posla i karijere u ugostiteljstvu i turizmu, identifikaciji ključnih osobnih i radnih kompetencija te iskustvima iz prakse. Na drugoj radionici „Kako to rade najbolji“ upoznali su se s poslovima i karijerom u usluživanju, a Sandi Paris, korporativni voditelj pića u  Sektoru hrane i piće i četverostruki prvak Hrvatske u sommelierstvu, učenicima je demonstrirao poslove i kompetencije sommeliera i barmena uz flair, što se danas smatra zanimanjem budućnosti.

Učenici su bili puni pozitivnih dojmova i odlaze sa znatno konkretnijim viđenjem svoje buduće karijere. Članica Uprave zaklade Znanje na djelu Daška Domljan smatra da ovakvi programi uvelike pomažu učenicima u profesionalnom usmjeravanju.