Kao priprema za proces ugovaranja statusa stalnih sezonskih radnika za 2017. godinu krajem kolovoza započelo je grupno informiranje svih sezonskih radnika.

Kako je najavljeno u prethodnom broju VIV-a, u Valamar Rivijeri započelo je grupno informiranje svih sezonskih radnika o statusu stalnoga sezonskog radnika.

Osnovni je cilj informiranja radnika pružiti ključne informacije o samom statusu, prilikama i pogodnostima za radnika te informacije učiniti dostupnim svim sezonskim radnicima da bi mogli iskazati interes i želju da budu uključeni u status stalnoga sezonskoga radnika, koji osigurava kontinuitet mirovinskog osiguranja i primanja tijekom cijele godine.

Grupna informiranja – u tijeku:

  • Rabac – od 23. do 26. 8. – sudjelovalo je više od 300 radnika, od kojih je veći broj izrazio interes i želju da postanu stalni sezonci.
  • Poreč – od 25. 8. do 7. 9., a planirano je informiranje gotovo 1200 radnika.
  • Dubrovnik – od 1. do 6. 9., a planirano je informiranje oko 550 radnika.
  • Krk – 2. 9., a planirano je informiranje oko 160 radnika.
  • Baška – od 1. do 3. 9., a planirano je informiranje oko 190 radnika.

 

Zbog čega je dobro biti stalni sezonac u Valamar Rivijeri?

Rafaela Brenko, Rabac

Rafaela Brenko, Rabac

Rafaela je u Valamar Rivijeri voditeljica ugostiteljskog objekta. Karijeru je započela još 2007. godine kao pomoćni konobar, a u status stalnoga sezonca uključena je 2010. godine. Početkom ove godine zaposlena je na neodređeno vrijeme.

„Brojne su pogodnosti kojima sam se kao stalni sezonac mogla koristiti, ali najvažnija mi je bila činjenica što sam imala znatno dulji radni odnos nego kad sam bila sezonac, a dobivala sam naknadu za period u kojemu nisam radila. Osim što sam znala da me posao čeka, važna mi je bila i mogućnost napredovanja ,što je poslodavac prepoznao te me uključio u program Valamarove akademije koji sam uspješno i završila 2014. godine. Poručujem svima da potpisivanje ugovora sa statusom stalnoga sezonca donosi isključivo prednosti“.

Lucija Škobelj, Dubrovnik

Lucija Škobelj, Dubrovnik

Lucija je recepcionarka u Valamar Clubu Dubrovnik od 2015., a kako joj se jako svidio tim s kojim je radila, odlučila je postati stalni sezonac jer je smatrala kako je to uistinu dobra prilika za razvoj unutar grupacije i jamstvo za ponovno zapošljavanje u naredne tri godine. „Iznimno sam zadovoljna svim uvjetima koje imam kao stalni sezonac, od ranijeg zapošljavanja preko produljenoga mirovinskog osiguranja u razdoblju kad ne radim do veće novčane naknade. Također smatram i da mi je ovo izvrsna prilika za daljini osobni razvoj u Valamar Rivijeri. Preporučila bih svim svojim kolegama da postanu stalni sezonci Valamar Rivijere zbog boljih uvjeta koje ta mjera nudi.“

Dajana Rakić, kamp Ježevac

Dajana Rakić, kamp Ježevac

Dajana je u kamp Ježevac došla 2014. godine u kojem danas radi na poslovima recepcionara specijalista. U 2015. godini postala je stalni sezonac, a od ove godine polaznica je programa za buduće voditelje recepcije na Valamarovoj akademiji.

„Za ugovor stalnoga sezonca sam se se odlučila zbog sigurnosti jer iz godine u godinu znam da imam svoje radno mjesto, ali i stoga što Valamar ulaže u svoje zaposlenike i ovim ugovorom dobivam veće mogućnosti za usavršavanje i napredovanje. U ove tri godine sudjelovala sam na brojnim edukacijama i završila sam program za voditelja poslovnice. Kako se u Valamaru prepoznaje odgovoran rad, omogućuje se stručno usavršavanje i osobni razvoj pa bih svakako preporučila ugovor stalnoga sezonca jer pruža brojne pogodnosti, od financijskih do mogućnosti daljnjeg razvoja karijere.“