Tematskom večerom i završnim partyjem završeno je četvrto izdanje Grand Gourmeta, ugostiteljskog festivala u organizaciji udruge ŠKMER (Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija) koji je u hotelu Valamar Meteor okupio poznata imena domaće i inozemne gastronomije i one koji to žele postati.

Trodnevna je manifestacija (od 6. do 8. studenog) okupila osamdesetak konobara, barmena, barista, kuhara i restoranskih timova koji su se natjecali u brojnim disciplinama, ali i obrazovali tijekom predavanja, radionica i stručnih radionica pod mentorskim palicama renomiranih stručnjaka hrvatske, ali i svjetske ugostiteljske scene.

Sadašnji i budući ugostiteljski profesionalci mogli su čuti doživljaje i savjete kuhara Alana Payena s Mauricijusa koji se proslavio spremanjem hrane uz istovremeno pjevanje s bendom na otoku, sudjelovati na radionici koktela s Mariom Saulanom i Leom Bautovićem, dubrovačkim majstorima koje krasi titula prvaka Hrvatske, rezbariti dekoracije na voću i povrću uz banjalučkog majstora Bojana Dragića, poslušati iskustva vođenja restorana u Švicarskoj od nekadašnje televizijske zvijezde Steve Karapandže i još puno toga što će im u daljnjoj karijeri svakako biti korisno.

Dio koji je zasigurno zainteresirao brojne okupljene bio je natjecateljski u kojem su se u timskom natjecanju Restoran natjecala po dva tima kuhara i konobara Hotela Makarska. Tako je drugo mjesto pripalo timu Restoran Rivijera u kojem je hranu pripremao Mario Bobanac (Valamar Meteor), a posluživao Mišo Bilandžija (Rivijera Sunny Resort by Valamar). Individualno je prvo mjesto pripalo kuharu Damiru Tomašu, drugi najbolji bio je Mario Bobanac (obojica iz hotela Valamar Meteor), dok je „zlatni“ konobar bio Mišo Bilandžija za kojim slijedi Andrija Slišković (Valamar Meteor).