Novi ljetni sadržaji poput projekcija filmova na otvorenom, koncerata i pivskih i gastronomskih manifestacija potaknuli su stvaranje sinergije između lokalnog stanovništva i gostiju destinacije.

Nakon gotovo tri mjeseca zabave za sve generacije 30. kolovoza završilo je prvo izdanje festivala Lanterna Summer Nights. Festival Valamar Riviere i Turističke zajednice Tar – Vabriga bio je pravi ljetni hit. Proslava „Pola Nove godine“, obilježavanje Dana kampa, Beer Festival i Craft Beer Festival, koncerti otvaranja i zatvaranja, wine & food događanja te tradicionalni veseli ljetni karneval u Solaris Camping Resortu samo su dio programa koji se ovog ljeta održavao na centralnom trgu Piazza i plaži Adria u Lanterna Premium Camping Resortu, u ulici Borgo u Taru ili u Solaris Camping Resortu. Bogat je program bio podijeljen u nekoliko cjelina i uključivao brojne koncerte, tematske večeri, filmske hitove na otvorenom i niz ostalih zabavnih sadržaja.

Pod vedrim nebom i uz šum mora na plaži Adria srijedom je sve filmoljupce čekao Open Air Cinema i filmovi svih žanrova, a tri su utorka bila rezervirana za projekcije u ulici Borgo u Taru. Ponedjeljak je na Piazzi bio rezerviran za program Tipsy Monday, odnosno opuštanje uz živu glazbu i čašu vina, craft piva ili koktela koje su pripremali Valamarovi koktel majstori. Ljubitelji akustičnih pjesama ili nešto bržih plesnih ritmova zadovoljili su svoje glazbene ukuse uz program Dance & Music i nastupe bendova srijedom, petkom i subotom, a utorkom i četvrtkom posjetitelji su u sklopu programa It’s Show Time uživali u plesnim performansima i tematskim partijima. Mnogima je najatraktivniji bio program Special Events koji je uključivao nastupe The Beatles, Red Hot Chili Peppers, James Brown i Queen Real tribute bandova na ljetnoj pozornici Piazze.

Doduše, posjetiteljima su se posebno svidjeli i Wine & Food @ Tar i pivski festivali. Wine & Food @ Tar održan je čak dva puta i okupio je velik broj posjetitelja i ljubitelja tradicionalnih istarskih proizvoda. Poznati istarski vinari među kojima Geržinić, Franc Arman, Marijan Arman, Cocolo, Pilato, Rossi, Vina Musizza i Ferenac Bruno tom su prigodom bili na usluzi za sve informacije i degustacije vrhunskih tekućih proizvoda, dok su u gastronomskom dijelu u prvom planu bili istarski pršut i domaći sir koji su se rezali pred očima posjetitelja. Uz to su se posluživale i ukusne masline i domaća focciacia s rajčicama, frigane srdelice i umak agro dolce te polpete od srdela s tartar umakom. A jednako uspješna su bila i tri Beer Festa. Hladno pivo, prigodna gastronomska ponuda, nastupi uživo izvrsnih bendova, tombola i vatromet oduševili su i lokalno stanovništvo i njihove goste.

Šećer na kraju bio je nastup grupe Funbox kojim je 30. kolovoza na Piazzi Lanterna Premium Camping Resorta zatvoren festival Lanterna Summer Nights. Tijekom programa ulaz u Lanterna Premium Camping Resort bio je otvoren za sve zainteresirane posjetitelje i nije se naplaćivao.

Održano 39. izdanje Solaris Camping Resort Carnivala

Tradicionalni ljetni karneval Solaris Camping Resorta održan je 4. kolovoza već 39. put te je ove godine uvršten u program festivala Lanterna Summer Nights. Karneval svake godine okupi brojne kreativne skupine i pojedince među kojima su gosti iz kampa, ali i domaće maskirane skupine iz raznih dijelova Hrvatske. Zabava je za goste kampa krenula već u jutarnjim satima na plaži Galeb, a potom je u 19 sati krenula i maskirana povorka koja je praćena glazbom stigla do igrališta u blizini restorana Solaris, na kojemu je održan i izbor najljepše maske. Između 29 skupina koje su sudjelovale na karnevalu pobijedile su „Palačinke“. Maškarane sudionike i druge goste zabavljao je Mauro Staraj i Fortunal Band, a zabava se nastavila i na plaži Galeb, također u kampu, uz DJ-a i spektakularan vatromet.

Čak 20 craft pivovara na Craft Beer festivalu u sklopu festivala Lanterna Summer Nights

Festival Lanterna Summer Nights 27. i 28. srpnja doveo je na Piazzu Lanterna Premium Camping Resorta najistaknutije domaće craft pivare i atraktivne craft brandove iz najjačih pivskih zemalja. Na dvodnevnom Craft Beer Festivalu točilo se craft pivo više od 20 popularnih pivovara. Istodobno su u suradnji s Udrugom barmena Hrvatske na beer-cocktail štandu poznati hrvatski barmeni predstavili niz majstorski smišljenih neodoljivih pivskih koktela, dok se na bottles štandu nudilo više od 70 različitih pivskih stilova u bočicama i limenkama. Craft pivo (ili zanatsko pivo) danas doživljava vrhunce svoje slave, a Hrvatska se može pohvaliti s više od 40 craft pivovara. Na Craft Beer Festivalu točile su se domaće perjanice iz zagrebačke Zmajske pivovare, Pivovare Medvedgrad, PriMarius Crafta, Nova Runda i The Garden Brewery, porečke Bura Brew, bujske San Servolo, splitske pivovare LAB Split te Dubrovačke pivovare. Međunarodne snage zastupalo je pak 12 reprezentativnih craft pivovara, među kojima i britanska pivovara Robinson koja je svim ljubiteljima heavy zvuka pripremila pravu poslasticu – Trooper, službeno pivo Iron Maidena. Istinski pivoljupci u Lanterni su mogli doživjeti pravo šarenilo boja, stilova i okusa craft piva, a festival su dodatno začinili odabrana gurmanska ponuda ulične hrane i nastupi bendova Night Express iz Pule i Xfinity iz Rijeke, koji su atmosferu doveli do usijanja.