U projektu kakav kod nas još dosad nije viđen, Valamar Riviera omogućila je učenicima da se iz prve ruke upoznaju s mogućnostima razvoja karijere u turizmu.

U suradnji sa zakladom Znanje na djelu Valamar Riviera nedavno je omogućila dvodnevni obrazovni posjet 59 učenika i 16 nastavnika u okviru programa Istražujem svijet rada, a to je prvi projekt te vrste u Hrvatskoj.

Pozivu zaklade Znanje na djelu da učenici 3. i 4. razreda srednjih škola posjete najveću turističku kompaniju u Hrvatskoj koja posluje u destinacijama Poreč, Rabac, Krk i Dubrovnik te se iz prve ruke upoznaju s mogućnostima razvoja karijere u turizmu, odazvalo se čak 8 srednjih škola iz Zagreba: Hotelijersko-turistička škola Zagreb, I. gimnazija, IV. gimnazija, Linigra – privatna škola s pravom javnosti, Prva privatna gimnazija s pravom javnosti, Športska gimnazija, Turistička gimnazija i X. gimnazija „Ivan Supek“. Za učenike i nastavnike organiziran je bogat dvodnevni edukativni program u porečkom Valamar Clubu Tamaris 4*, u okviru kojeg su mogli upoznati različite struke i zanimanja u turizmu – od područja hrane i pića, animacije i sporta do zanimanja u rezervacijskom centru, marketingu i prodaji, ali i ostalim središnjim službama. Za učenike su organizirane interaktivne radionice, među kojima su najveći interes pokazali za izradu domaće tjestenine, pripremu bezalkoholnih koktela te sportsku animaciju.

Ucenici_ZG_VTC_1

Koliko su škole zadovoljne projektom pokazalo nam je pismo psihologinje Vlaste Lukačević iz IV. gimnazije:

„Učenice i profesori vratili su se s posjeta tvrtki Valamar Rivijera u Poreču prepuni prekrasnih dojmova. Smatraju da je posjet bio odlično profesionalno osmišljen, a ponuđeni program edukativan, zanimljiv i inspirativan. Bila je to odlična prilika našim učenicama za aktivno iskustveno učenje o području turističkog menadžmenta te izniman doprinos njihovu profesionalnom informiranju i usmjeravanju u karijeri. Veselimo se nastavku uspješne suradnje!“

Suradnja sa zakladom Znanje na djelu provodi se u okviru jednog od osam krovnih programa društveno odgovornog poslovanja Valamar Rivijere. Program Znanjem do izvrsnosti u turizmu fokusiran je na kontinuiranu suradnju sa strukovnim školama i visokim učilištima i predstavlja značajan doprinos razvoju znanja, vještina i obrazovanja te promociji strukovnih zanimanja u turizmu.