Dvadesetak nadarenih učenika Udruge za promicanje prirodnih znanosti Dubrovnik otputovalo je uz podršku naše kompanije sredinom prosinca na studijsko putovanje u Ženevu posjetivši vodeći europski znanstveno-istraživački institut CERN.
Posjet je uključivao brojne obilaske i sudjelovanja u eksperimentima, a tijekom četverodnevnoga studijskog putovanja ostalo je vremena i za posjet EPFL-u (Institute of Physic of Complex Matter) uz stručno vodstvo prof. dr. sc. Davora Pavune, kao i posjet uredu Ujedinjenih naroda u Ženevi.

Ta je dubrovačka udruga temeljena na inicijativi i entuzijazmu dubrovačkih profesora i doktora znanosti iz područja matematike, fizike, kemije i biologije koji, svjesni važnosti kvalitetnog obrazovanja, žele učenike završnih razreda osnovnih i srednjih škola ohrabriti te potaknuti na odabir budućih zanimanja povezanih s prirodnim i tehničkim znanostima. Stoga je bilo sasvim logično da, u sklopu jednog od naših devet krovnih programa društveno odgovornog poslovanja „Znanjem do izvrsnosti“, podržimo učenike koji svojim znanjem žele dati doprinos razvitku Hrvatske.

Budući da rad i djelovanje Valamar Riviere njeguje upravo vrijednosti inicijative, osnaživanja i razvoja ljudi, suradnju, poticanje i razvoj društva koje potičemo i kod naših učenika radom naše udruge, sretni smo što je vodeća hrvatska turistička kompanija donacijom podržala naša nastojanja i pomogla pri realizaciji iznimnoga studijskog putovanja za naše učenike“, izjavila je tom prigodom dr. sc. Marlena Ćukteraš, članica udruge.