Učenici u dubrovačkim hotelima

Posebno smo fokusirani na segment društveno odgovornog poslovanja u kojem je jedan od devet krovnih programa „Znanjem do izvrsnosti“ usredotočen na suradnju s učilištima i školama, a cilj mu je dati doprinos razvoju obrazovanja, vještina i znanja.

U sklopu toga programa naš su hotel Valamar Lacroma Dubrovnik posjetili učenici završnih razreda Osnovne škole „Lapad“ te Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik. Nakon obilaska poslušali su predavanje Katarine Pavlović iz Odjela kadrovskih poslova i zapošljavanja koja im je predstavila našu kompaniju te mogućnosti za ostvarenje karijere. Učenicima TUŠ-a usmjerenja kuhar – konobar te slastičar posebno je bio vrijedan dio obilaska u kojem su im o poslu u ugostiteljstvu „iz prve ruke“ pričali voditelj kuhinje Ante Rukavina te njegov kolega Darijo Burđelez, voditelj barova.

Inače, TUŠ Dubrovnik i ove je godine sudjelovao u radu Godišnje skupštine „Europskog udruženja hotelijerskih škola“ u belgijskom Ostendu, a odlasku njihove delegacije na skupštinu doprinos je dala i Valamar Riviera.

Posjet dubrovačkih gimnazijalaca

Učenici završnoga razreda Gimnazije Dubrovnik posjetili su hotel Valamar Dubrovnik President. Rikardo Ivanković, mlađi asistent direktora hotela i bivši dubrovački gimnazijalac, učenike je poveo u obilazak i pričao im o karijeri u turizmu iz vlastitog iskustva, a potom su poslušali predavanje kolegice Katarine Pavlović koja im je predstavila mogućnosti za karijeru u Valamaru.

Iznimno nas veseli što su naši učenici imali priliku posjetiti hotel Valamar Dubrovnik President, upoznati se s radom tako velikoga kolektiva, razgovarati s vodećim ljudima o poslovnim procesima, danas kao učenici, a sutra kao dio stručnog tima različitih profila koje nudi Valamar“, izjavila je ovom prigodom ravnateljica Gimnazije Dubrovnik Katarina Tolja.

Dubrovačka je gimnazija tijekom studenog obilježila devedesetu obljetnicu postojanja, što je podržala i naša kompanija.

Posjet labinskih osnovnoškolaca

Devedesetak osmaša iz OŠ Matije Vlačića i OŠ Ive Lole Ribara posjetili su hotel Valamar Sanfior te iz prve ruke vidjeli kako izgleda jedan radni dan u dinamičnoj turističkoj okolini. Vedrana Černjul Smoković, zamjenica voditelja ureda ljudskih potencijala u destinaciji, održala je učenicima i njihovim mentorima prezentaciju o Valamaru, a u drugom su dijelu prezentacije učenici u razgovoru s Martinom Opašićem, starijim pomoćnikom direktora hotela, saznali što znači biti zaposlenik Valamara. Uz mogućnost zapošljavanja, osnovnoškolcima je najveću pozornost privukla tema stipendiranja učenika.

„Ovim programom želimo doprinijeti razvoju znanja, vještina i obrazovanja te promociji strukovnih zanimanja u turizmu. Ponosni smo što mladima možemo otvoriti vrata u turističku djelatnost te predstaviti našu kompaniju, a posebno nas veseli kada nam u posjet dođe velik broj učenika te se nadam da će neki od njih biti i  naši budući zaposlenici“, istaknuo je Sandi Sinožić, direktor destinacije Rabac u Valamar Rivieri.

Ravnatelj OŠ Ive Lole Ribara Miro Alilović s oduševljenjem pozdravlja suradnju turističkog sektora i osnovnih škola. „U našoj osnovnoj školi oduvijek je bio prioritet osigurati našim učenicima da dobiju sve informacije koje im mogu pomoći odabrati srednju školu u koju se žele upisati. Ovakva kvalitetna i profesionalna orijentacija olakšava učenicima izbor buduće karijere i upoznaje ih s atraktivnim zanimanjima na tržištu rada.“

Važnost informiranog odabira istaknuo je i ravnatelj OŠ Matije Vlačića Edi Juričić. „Važno nam je da učenici i prije odabira srednje škole znaju što im tržište rada nudi, koja su poduzeća najpoželjnija za rad i zašto, a odlično je kada te informacije dobiju od samih poduzeća. Naš je cilj osigurati učenicima mnoštvo informacija i kontakata te ih ohrabriti da se što prije upuste u potragu za svojom nišom.“