„HRVATSKA – biciklistički raj s Marijem Zubčićem uz podršku GIANT Hrvatska“, projekt kojim je Mario, bivši hrvatski mountain bike reprezentativac, imao u planu u devet dana povezati četiri krajnje zemljopisne točke Hrvatske i proći ukupno 2020 kilometara, a na put je krenuo iz Crikvenice 9. svibnja.

Zbog iznimno nepovoljnih uvjeta s kojima se susretao na svom putu povezivanja juga, sjevera, istoka i zapada Hrvatske na biciklu, Mario Zupčić ipak nije uspio odvoziti svih 2020 predviđenih kilometara u sklopu projekta.

Na žalost, već na samom početku ometala ga je jaka kiša, a ni Zavižan nije bio ljubazan s temperaturama koje su padale i po 15 stupnjeva u danu. Mario je u konačnici uspio odvoziti 1458 kilometara u devet dana, provodeći na biciklu i po 6,5 sati dnevno. No, iako nije dosegao kilometarski cilj, uspio je ostvariti onaj marketinški, odnosno pokazati sve ljepote Hrvatske koje su ga pratile u ovoj avanturi, uključujući buru i snijeg, more i planine.

Svrha cijelog pothvata bila je predstaviti Hrvatsku kao cikloturističku destinaciju kakvom ju sve više turista i doživljava, i u tome je Mario svakako uspio. Jedna od misija bila je i skrenuti pozornost na sigurnost biciklista u prometu, što je jedan od razloga zbog kojih je preskočio neke etape kako ne bi u opasnost doveo sebe i druge sudionike cestovnog prometa.

„I 9. posljednja etapa je uspješno riješena. Osijek-Našice-Čepin-Đakovo-Vinkovci-Vukovar-Ilok. 229km. Sve je bilo više nego savršeno. I fizički i psihički sam u puno boljem stanju nego što sam pretpostavljao da ću biti. Umora gotovo da i nema, što je samo dokaz vrhunski odrađenih priprema. Ponosan sam i na sebe, ali i na svih sedam ljudi koji su bili samnom proteklih 9 dana“, kazao je Zubčić nakon finalne etape.

Kao turistička kompanija kojoj je cikloturizam jedan od strateških proizvoda, Valamar je rado podržao Zubčića u njegovom pothvatu te omogućio njemu i sedmeročlanom timu noćenje u Valamarovim objektima u svim destinacijama kroz koje je prošao. Od naše je kompanije dobio i „ValamarLovesBike“ dres te bidone u kojima je odvozio nekoliko etapa.